Op het moment dat u het vermoeden heeft dat uw riolering kapot is, is het verstandig om een riool reparatie uit te laten voeren. Een kapotte riolering kenmerkt zich doordat er mogelijk sprake is van stankoverlast of wanneer u bijvoorbeeld merkt dat het water in uw woning niet meer goed wegloopt. In sommige gevallen kan er zelfs sprake zijn van een verstopping. In al deze gevallen is het verstandig om uw riolering grondig te laten controleren en wij komen graag bij u langs om deze inspectie uit te voeren. Mocht uit deze inspectie naar voren komen dat er scheuren in uw riolering zitten of dat er verzakkingen binnen het rioleringsstelsel aanwezig zijn dan voeren wij graag een riool reparatie voor u uit. Voor meer informatie over deze reparatie raden wij u aan om verder te lezen of om contact met ons op te nemen voor meer informatie.

Een kapotte riolering herkennen

Op het moment dat er sprake is van een kapotte riolering is het van groot belang dat dit defect zo vroeg mogelijk wordt ontdekt. Hierdoor kan mogelijk ernstigere schade worden voorkomen. Maar hoe herkent u nu precies een riolering die niet meer optimaal werkt? Het meest voor de hand liggende signaal is dat u meermaals te maken krijgt met een verstopt toilet, verstopte afvoerputjes, een verstopte gootsteen of andere verstopte leidingen die in contact staan met de riolering. Heeft u echter geen last van een hardnekkige verstopping, maar merkt u wel dat het water in uw woning of bedrijfspand niet meer optimaal wordt afgevoerd? Dan bestaat er ook een grote kans dat u te maken heeft met een kapotte riolering. Andere signalen die duiden op een kapotte riolering zijn onder andere stankoverlast, wateroverlast en schimmelvorming in de kelder of kruipruimte. Herkent u de bovenstaande signalen en heeft u hier last van binnen uw eigen woning of bedrijfspand? Dan raden wij u aan om zo snel mogelijk een riool reparatie uit te voeren. Uiteraard kunnen de specialisten van Goossens Rioolservice u hierbij helpen.

De oorzaken

Een kapotte riolering kan veroorzaakt worden door allerlei verschillende omstandigheden. Eén van de meest voorkomende oorzaken die wij echter tegenkomen is veroudering van het rioleringsstelsel. De rioleringsstelsels in ons land zijn er namelijk niet op gebouwd om honderden jaren mee te gaan en vooral bij huizen die ouder zijn dan 1970 komt het regelmatig voor dat het rioleringsstelsel gerepareerd moet worden. Andere veelvoorkomende oorzaken zijn wortelgroei van de bomen rondom uw woning, roestvorming en/of en te grote spanning op de rioolbuizen, waardoor er uiteindelijk scheuren in de buizen ontstaan. In vrijwel al deze gevallen is het noodzakelijk om een riool reparatie uit te voeren. Helaas komt het in sommige gevallen ook voor dat het rioleringsstelsel niet meer gerepareerd kan worden. In deze gevallen zal u er dus een compleet nieuwe riolering aangelegd moeten worden. Wilt u dit voorkomen? Dan raden wij u aan om zo spoedig mogelijk contact met ons op te nemen voor een riool reparatie indien u te maken heeft met klachten die kunnen duiden op een defect riool.

Riool reparatie bij Goossens Rioolservice 

Op het moment dat wij bij u langs komen voor een riool reparatie maken we gebruik van allerlei professionele apparatuur om ervoor te zorgen dat de reparatie zo goed mogelijk verloopt. Toch begrijpen wij het als u vragen heeft hoe de reparatie precies in zijn werk gaat. In dit geval is het dan ook altijd mogelijk om contact met ons op te nemen voor meer informatie. Bel naar 06 39 78 10 25 voor meer informatie of om een afspraak met ons te maken. Tevens is het mogelijk om contact met ons op te nemen via het contactformulier op de website of door een e-mail te sturen naar goossensrioolservice@outlook.com. Wij voorzien u graag van meer informatie over de riool reparatie die wij voor u kunnen uitvoeren.